اهمیت شرکت در نمایشگاه ها برای وارد کننده ها و صادر کننده ها

اهمیت شرکت در نمایشگاه ها


نمایشگاهها از مهمترین و مؤثرترین ابزارهای بازاریابی در دنیای امروز تجارت محسوب می شوند، علیرغم وجود روشها و متدهای علمی بازاریابی، وعلیرغم وجود هزیندهای بالای حضور در نمایشگاه، یکی از روشهایی که همچنان مد نظر شرکتهای بزرگ دنیاست حضور در نمایشگاه است.

یکی از بزرگترین مزایای نمایشگاهها حضور مشتریان بالقوه درهنگام بازدید از نمایشگاه است. هنگامی که یک بازدید کننده یک یا چند روز وقت خود را صرف بازدید از نمایشگاه می کند، قطعا یک مشتری جدی محسوب می گردد ، که با عزم وتصمیم ایجاد یک رابطه تجاری پا به محیط نمایشگاه گذارده است.

از دیگر مزایای حضور در نمایشگاهها ، علاوه بر بدست آوردن مشتریان جدید و حفظ بازار و مشتریان قبلی ، کسب آخرین اخبار و اطلاعات محصولات مشابه از قبیل ، کیفیت ، تنوع ، قیمت و ... که توسط رقبا عرضه شده است ، میباشد. به عبارت دیگر بهترین محل تبادل دانش و اطلاعات و تکنولوژی محسوب می گردد.
حضور در نمایشگاه به مانند آغاز یک دوره سفرهای بازاریابی به کشورهایی که در نمایشگاه حضور دارند، است ، چرا که علاوه بر بازدید کنندگان محلی، دیگر کشورهایی که در نمایشگاه حضور دارند و نسبت به عرضه یک گروه کالایی و یا کالاهای جانبی که جهت تولید آن گروه کالایی کاربرد دارد اقدام نموده اند می توانند یکی از طرفهای تجاری شما محسوب گردند.
کتابهای نمایشگاهی یکی از بانکهای اطلاعاتی معتبر جهت پیدا کردن شرکتها و محصولات موردنظر مشتریان محسوب میگردد که صرفا با حضور در نمایشگاه می توان در این منبع معتبر اطلاعاتی نام و محصول خود را ثبت نمود.


-    می توان مشتریان بالقوه را که امکان شناسایی آنان براحتی وجود ندارد شناسایی کرد.
-    در دیگر روشهای بازاریابی، کالا به طرق مختلف به عموم معرفی و شناسانده می شود درصورتیکه در روش بازاریابی از طریق نمایشگاه ، شرکتها و کالاها در یک جا متمرکز شده و مخاطبین برای آشنا شدن و شناختن آن به نمایشگاه مراجعه می نمایند.
-    باتوجه به ملاقات رودرو با مشتری می توان عکس العمل و احساس مشتری را نسبت به کالا درک کرد، مزیتی که بسیار مفید بوده و براحتی قابل دسترسی نیست.
-    وجود رقبای جدید در بازار شناسایی می گردد و رفتار رقبای دیرینه نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
-    سرعت و سطح توسعه تکنولوژی در نمایشگاه بسیار محسوس و قابل تجزیه و تحلیل است.
-    بواسطه تعدد حضور تولید کنندگان یک گروه کالایی در نمایشگاه، امکان انتخاب برای مشتری آسان تر شده و در این میدان رقابتی، شرکتی موفق است که کالایش دارای مزیتهای بیشتری باشد و یا در آن نوآوری ایجاد شده باشد. 


شاید برخی از کارشناسان هزینه های بالای مشارکت در نمایشگاه را از معایب آن بدانند و با اعتقاد داشته باشند صرفا در صورتیکه غرفه بزرگ در اختیار داشته باشند امکان موفقیت خواهند داشت درصورتیکه باید اذعان داشت هزینه های صحیح و اصولی جهت حضور در نمایشگاه نه تنها هزینه گزاف محسوب نمی شود بلکه همانند هزینه های تبلیغاتی که امروزه جزئی از هزینه های تولید محسوب می شود می تواند در افزایش فروش نیز مؤثر باشد، ضمن اینکه اداره کردن تخصصی حتی غرفه های کوچک که در فصل های بعدی به آن اشاره خواهد شد می تواند به اندازه یک غرفه بزرگ نیز مؤثر باشد.
وجود دیگر روشهای بازاریابی از قبیل ، ملاقات با مخاطبین ، تحقیق و پژوهش وکسب اطلاعات کامل از بازار، حضور در هیاتهای اعزامی بازاریابی در خارج از کشور ، تبلیغات و ... هیچکدام نافع انتخاب روش دیگری از بازاریابی بنام حضور و مشارکت در نمایشگاهها نیست و هر کدام در جایگاه خودنقش مؤثری را ایفا می نمایند و اینکه در موقع مناسب خود کدام روش انتخاب و بکار گرفته شود بیانگر موفقیت یا عدم موفقیت هریک از آنان خواهد بود.

بطور خلاصه می توان گفت نمایشگاهها 
-    ابزار بازاریابی قدرتمندی هستند. 
-    به منزله پلت فرم فروش و اطلاع رسانی شناخته شده اند. 
-    ابزار نمایش مهمی برای بخش های خاص بازار هستند. 
-    برای غرفه داران ، بازدید کنندگان ، برگزار کنندگان ، تأمین کنندگان خدمات واقتصاد محلی سودآور هستند.

ما در بسته آموزش صادرات گام به گام بخشی را به این موضوع و سایت های مهم و معتبر نمایشگاهی اختصاص داده ایم که قطعا کمک شایانی در این راستا به شما عزیزان دارد.
به قلم آقای آریا مجیدی

نوین تجارت محترم  ویدئوهای بیشتر ببینید.  09031142938

coffebazar 

------------------------------------------------------------

-چگونه صادرات را شروع کنیم؟

------------------------------------------------------------

-سایت های بازاریابی بین الملل

------------------------------------------------------------

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.