آموزش بازاریابی بین المللی

آموزش بازاریابی بین الملل

اولین سوال بازاریابی بین الملل چیست؟ در راستای مدیریت بازاریابی بین المللی توصیه می شود آموزش بازاریابی بین المللی را در سایت ما تا انتها پیگیری نمایید. در بخش های دیگر درباره شرکت های مدیریت صادرات و سایت های بازاریابی بین الملل مطالب مفیدی ارائه می کنیم. بدون تردید یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر موفقیت شرکت‌ها در بازارهای بین‌المللی توجه به روش های بازاریابی است. شرکت‌های بین‌المللی به‌راحتی نمی‌توانند در بازارهای کشورهای دیگر رقابت کنند. بازاریابی در محیط بین‌الملل به‌مراتب دشوارتر از بازاریابی در محیط داخلی است.

 

بازاریابی بین الملل چیست؟

International Marketing یا بازاریابی بین الملل به اجرای برنامه های تبلیغاتی و بازاریابی برای فروش محصول و یا خدمات در خارج از مرزهای یک کشور گفته می شود. گاهی نیز به بازاریابی بین الملل Global Marketing هم گفته می شود. در ادامه انواع بازاریابی ها را بطور خلاصه شرح می دهیم

 

- بازاریابی داخلی Domestic Marketing

تولید و فروش محصول در گستره جغرافیایی یک کشور را بازاریابی داخلی می گویند.

 

- بازاریابی صادراتی Export Marketing

علاوه بر تولید و فروش در گستره جغرافیایی یک کشور، همان محصول بدون تغییر، به یک یا چند کشور دیگر هم صادر میشود. در نتیجه همچنان تمرکز بر بازار داخلی بیشتر می باشد.

 

- بازاریابی بین المللی International Marketing

در این مرحله شرکت های تولید کننده محصول خود را به یک یا چند کشور دیگر می فروشند با این تفاوت که محصولات هر کشور مطابق با سلایق و علایق مردم آن جوامع طراحی و تولید می شود.

 

- بازاریابی چند ملیتی Multinational Marketing

در این نوع بازاریابی شرکت تولید کننده سعی می کند محصول یا محصولاتی را همزمان به چند کشور هم سلیقه بفروشد مثلا محصول x در کشور امارات ، عمان و قطر فروخته و توزیع می شود و همان زمان محصول یا محصولاتی را مختلفی را برای مردم شرق آسیا تولید می کند. 

 

- بازاریابی جهانی Global Marketing

در این نوع بازاریابی صاحبان کسب و کار و تولید کنندگان به بررسی و آنالیز سلایق مردم تمامی کشورهای دنیا پرداخته و بر اساس اطلاعات جمع آوری کرده به تولید محصول متحد الشکلی برای تمامی این مردم می پردازند.

بسیاری از شرکت‌ها عموماً توان و زمان کافی را برای بازاریابی بین‌الملل صرف نکرده و آموزش بازاریابی بین المللی را جدی نگرفته اند، به همین دلیل از ورود به این بازارها خودداری نموده و یا در صورت ورود، شکست می‌خوردند. متأسفانه بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی به دلیل عدم شناخت درست از بازاریابی بین‌المللی نمی‌توانند از ظرفیت‌های بازارهای جهانی بهره ببرند. ورود و موفقیت به بازارهای جهانی مستلزم صرف هزینه، زمان، تلاش زیاد و پیگیری دوره های آموزشی مرتبط می باشد. کسب‌وکارها باید بدانند ورود به بازار جهانی به‌راحتی انجام نمی‌شود؛ و نباید نسبت به این بازارها دید کوتاه‌مدت داشت.

بازاریابی یک فرآیند است که با تحقیقات بازار آغاز شده و تا خدمات پس از فروش ادامه دارد. به‌طور خلاصه شکل زیر فرآیند بازاریابی را به نمایش می‌گذارد.

 

مدیریت بازاریابی بین الملل

هرچند فرآیند مذکور در بازارهای مختلف تا حد زیادی مشترک است، اما نوع اجرای آن دارای تفاوت‌هایی است، طبیعی است در بازارهای بین‌الملل کار بازاریابی پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر است. در بازاریابی بین‌الملل، تحقیقات بازار از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه اساساً بازارهای بین‌المللی بسیار وسیع‌تر از بازارهای داخلی هستند، به همین دلیل باید توجه بیشتری در این بخش داشت. ضمن آنکه تحقیقات بازار در بازارهای بین‌الملل دارای هزینه بالاتری نسبت به تحقیقات بازار در فضای داخلی است.
در این متن برای آنکه از طرفی به ادبیات بازاریابی پایبند باشیم و از طرف دیگر به محدودیت‌های شرکت‌ها در بازارهای بین‌الملل توجه داشته باشیم، اجرای فرآیند بازاریابی را در 2 مرحله اصلی پی می‌گیریم:


1. تحقیقات بازار برای انتخاب بازارهای هدف
2. طراحی و اجرای یک برنامه بازاریابی مناسب


درواقع برای موفقیت در بازارهای بین‌المللی، در کنار آموزش بازاریابی ابتدا باید به کمک تحقیقات، بازار یا بازارهای مناسب را انتخاب نموده، و پس‌ازآن برنامه‌های بازاریابی متناسب با آن بازار را اعمال کرد. در این صورت شرکت می‌تواند امیدوار باشد تا یک سهم پایدار از بازار موردنظر بدست آورد. به‌عبارت‌دیگر رمز موفقیت در بازاریابی بین‌المللی عبارت است از:

 

مزایای بازاریابی بین الملل

در ادامه تلاش خواهد شد فرآیند بازاریابی بین‌الملل در قالب این دو گام تشریح شود. باید توجه داشت در دنیای واقع این دو گام دارای اشتراکاتی هستند و نمی‌توان آن‌ها را کاملاً جدا در نظر گرفت. همچنین برخی از موضوعات غیرقابل‌پیش‌بینی و کلان نیز در موفقیت بازاریابی بین‌الملل تأثیرگذار است.

 

مرحله 1: تحقیقات بازار برای انتخاب بازارهای هدف :


نه‌تنها اجرای برنامه‌های بازاریابی، بلکه تحقیقات بازاریابی نیز برای بازارهای بین‌المللی بسیار پرهزینه است. تحقیقات بازار در بازارهای بین‌الملل، به دلیل متعدد بودن بازارها، و فاصله بازار از شرکت بسیار پرهزینه است. مشکل آنجاست که شرکت‌هایی که این هزینه را انجام می‌دهند ممکن است درنهایت بازار را برای ورود مناسب تشخیص ندهند. به همین علت لازم است کسب‌وکارها در کنار آموزش بازاریابی بین المللی ابتدا به‌دقت اقدام به ارزیابی اولیه بازارها کنند و پس از حذف بازارهای ضعیف و نامتناسب با ظرفیت‌های شرکت، بازار ایده‌آل را شناسایی کرده و درنهایت برنامه‌های بازاریابی خود را در آن پیاده نمایند.

برای پیدا کردن بازارهای مناسب، در ادامه یک فرآیند غربالگری در 3 گام ارائه می‌شود. اجرای این فرآیند می‌تواند به محدود شدن گزینه‌های شرکت برای ورود به بازار بین‌المللی منجر شود. ضمن آنکه می‌تواند هزینه تحقیقات بازار را تا حد زیادی کاهش دهد. در حقیقت این گام‌ها کار تحقیقات بازار در بازاریابی بین‌المللی را از بررسی کلیات آغاز کرده و درنهایت وارد جزئیات می‌شود. به‌طور خلاصه فرآیند انتخاب بازار هدف در بازرگانی بین‌الملل عبارت است از:


1.    بررسی شرایط محیط کلان کشورهای موردنظر
2.    بررسی شرایط بازار کشورهای موردنظر
3.    بررسی شرایط رقابت در بازار موردنظر


بررسی بازارهای کشورهای مختلف بر اساس این گام‌ها، می‌تواند منجر به‌ صرفه‌جویی زمان و هزینه برای شرکت‌ها شود. طبیعی است شرط ورود به گام بعدی در این روش، مساعد بودن شرایط گام قبلی است.

برای مثال فقط در شرایطی اقدام به بررسی شرایط بازار کشور موردنظر (گام 2) خواهد شد که شرایط محیط کلان (گام 1)، از وضعیت قابل قبولی برخوردار باشد. این گام‌ها از اطلاعات کلی و عمومی شروع شده و به اطلاعات تخصصی‌تر و با جزئیات می‌رسد. مزیت این دسته‌بندی و فرآیند گام‌به‌گام در این است که شرکت‌ها می‌توانند اطلاعات موردنیاز را بدون مراجعه و تحقیق میدانی و از طریق اینترنت بدست آورد. خصوصاً اطلاعات مربوط به گام‌های اول و دوم، از طریق گزارشات سازمان‌های بین‌المللی و داخلی که در سایت‌های رسمی این نهادها در دسترس عموم هستند قابل حصول است. طی این گام‌ها می‌تواند از هزینه‌های اضافی جلوگیری نماید.

برخی از منابع بین‌المللی و داخلی معتبر که می‌توان برخی از اطلاعات موردنیاز در این مرحله را پوشش دهند عبارت‌اند از:


•    گزارشات ارائه‌شده توسط سازمان ملل
•    بانک جهانی
•    صندوق بین‌المللی پول
•    گزارشات و تحلیل‌های برخی از مراجع معتبر مانند اکونومیست، بلومبرگ و ...
•    گزارش ارائه‌شده توسط مسئولین ارشد کشورها در اجلاس دائوس
•    بانک‌های مرکزی کشورها
•    وزارتخانه بازرگانی کشورها و سازمان‌های مرتبط با آن
•    گمرک کشورها

 

مطالب مشابه:

------------------------------------------------------------

- آنالیز صادراتی

- کتاب مدیریت بازاریابی سه استاد

- آموزش صادرات گیاهان دارویی

------------------------------------------------------------

نوین تجارت محترم  ویدئوهای بیشتر ببینید.  مشاور صادراتی شما09031142938

 

محصول پیشنهادی با این مطلب:

بسته آموزش صادرات گام به گام

دیدگاه ها

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.